Nieuws

Breng cadeaus terug voor je ze krijgt

Niet zo’n geweldige cadeautjes gekregen met kerst? Amazon heeft een simpele oplossing in petto.

De bekende webwinkel patenteerde onlangs de mogelijkheid geschenken te ruilen nog voor je ze krijgt. Zo kun je een ander cadeau kiezen of een geschenkbon krijgen zonder dat de schenker er iets van merkt.

“Het gebeurt dikwijls dat cadeaus of geschenken niet overeenkomen met de verwachtingen van de ontvanger”, schrijft Amazon in het patent dat ontdekt werd door de Washington Post. “In zulke gevallen kan de ontvanger het ongewenste geschenk omruilen voor een tegoedbon of een ander geschenkcertificaat.”

Om die theorie te doen werken werd een systeem ontwikkeld dat beide partijen identificeert op Amazon. Je kunt aanduiden dat, wanneer iemand een cadeau voor je kiest, het meteen wordt omgezet naar iets anders.

Tante Mildred
Amazon geeft een voorbeeld met de fictieve tante Mildred. Haar smaak en die van haar neefje komen niet echt overeen. Het systeem heeft wel informatie nodig over tante Mildred om haar correct te kunnen identificeren. Wanneer ze een cadeau kiest voor haar neefje treedt de automatische geschenkconversie in werking.

 

De dienst gaat verder dan het identificeren van vrienden en familie met vreemde smaak. Als tante Mildred bijvoorbeeld een trui kiest voor haar neefje, kan het systeem de maat van die trui nakijken. Als het de juiste maat is, zal haar neefje de trui gewoon ontvangen. Als de trui te groot of te klein blijkt, weet het systeem dat en corrigeert het de maat automatisch.

Amazons technologie is zeker interessant. Maar je kan er zeker vragen bij stellen: is het nog wel sociaal als je iemands aankopen aanpast? En is het dan eigenlijk nog wel nodig om een cadeautje voor iemand te kopen?

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business