Nieuws

Koreaanse scholen verwelkomen robotleraars

Als je dacht dat jouw leraar een saaie robot was, denk dan even aan Koreaanse kinderen. Zij krijgen binnenkort les van echte robots.

De stad Daegu introduceert 29 robotleraars in 19 lagere scholen als onderdeel van een grootschalig project dat onderwijs wil automatiseren. Het ambitieuze plan wil ook robots in alle 8.400 Koreaanse kleuterscholen in 2013.

Lesgeven en dansen
De kinderen van de lagere school Hakjung zijn alvast erg enthousiast over hun nieuwe leerkrachten en interageren graag met robots zoals de Globylar Engkey (zie foto). De elektronische onderwijzer is net geen meter groot en rijdt door het klaslokaal. Hij stelt vragen in het Engels en danst op leuke muziek.

De Engkey werd ontwikkeld door het Korea Institute of Science and Technology (KIST) en kost ongeveer 1,39 miljoen dollar. Het is een zogenaamde telepresencebot, bestuurd door leraars in de Filippijnen.

De robot heeft in- en uitgangen voor video en audio, zodat leerlingen vragen kunnen stellen of opmerkingen kunnen maken. De Engkey kan ook zijn armen bewegen om een punt duidelijk te maken.

Geen voltijdse vervanging van mensen
De machines worden vooral ingezet in naschoolse activiteiten, aangezien één robot maximaal acht kinderen aankan. Time Magazine noemde de uitvinding vorige maand echter een bedreiging voor sommigen van de 20.000 buitenlandse leraars Engels in Korea. Het noemde de robot tevens een van de vijftig beste uitvindingen van 2010.

“Wij blijven natuurlijk ook studeren”, zegt Kim Mun-Sang van het KIST. “We willen Engkeys lesgeverscapaciteiten zo dicht mogelijk bij die van een mens brengen.”

Een demonstratie van de robot kun je in dit Koreaanse filmpje bekijken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business