Intel heeft een uiterst kleine solidstatedrive (SSD) gemaakt, een harde schijf gebaseerd op flashgeheugen. De nieuwste dwerg-SSD’s van Intel moeten dienen in laptops met een dubbele harde schijf: een echte ronddraaiende magnetische schijf en een SSD. De klassieke schijf zorgt voor veel en goedkope opslagcapaciteit.  De SSD moet de opstarttijd inkorten en een snelle toegang […]

Advertentie

Intel heeft een uiterst kleine solidstatedrive (SSD) gemaakt, een harde schijf gebaseerd op flashgeheugen.

De nieuwste dwerg-SSD’s van Intel moeten dienen in laptops met een dubbele harde schijf: een echte ronddraaiende magnetische schijf en een SSD. De klassieke schijf zorgt voor veel en goedkope opslagcapaciteit. 

De SSD moet de opstarttijd inkorten en een snelle toegang geven tot vaak gebruikte toepassingen en bestanden. Een harde schijf gebaseerd op flashgeheugen kan immers extreem snel zijn, vergeleken met traditionele schijven.

[related_article id=”152275″]

De mini-SSD’s nemen ook een stuk minder plaats in en hebben geen bewegende onderdelen. Dat maakt ze ook geschikt voor mobiele toestellen. Intel wil zijn kleine SSD dan ook graag in andere toestellen stoppen, zoals tablets en netbooks.

Tien gram
De Solid State Drive 310 Series is volgens Intel acht keer kleiner dan een normale SSD en weegt amper tien gram. De chips zijn gemaakt met een 34-nanometerproductieproces, een van Intels meest geavanceerde productieprocessen. De aansluiting is m-SATA.

Er is een versie met 40 gigabyte die 99 dollar kost. Een exemplaar van 80 gigabyte kost 179 dollar. Als je er een wil kopen, moet je nog wat vrienden bij elkaar zoeken. Bestellingen beginnen namelijk bij duizend stuks.

Advertentie