Nieuws

WhatPulse 1.7

Je besteedt aardig wat uren achter je pc. Enig idee hoeveel en welke toetsen je indrukt en muisklikken je maakt of hoeveel afstand je zoal met de muispijl aflegt? WhatPulse vertelt het je.

Na de installatie maak je eerst een gratis account bij WhatPulse. Je naam, een wachtwoord en een e-mailadres volstaan. In het systeemvak van de Window- taakbalk tref je nu een pictogram aan. Zodra je hier de muispijl even boven houdt, lees je meteen af hoeveel Keys, Clicks en Miles je al achter de rug hebt.

Populaire toetsen
Wil je wel ook weten welke toetsen je hoeveel keer hebt ingedrukt, klik dan het pictogram met de rechtermuisknop aan en kies Key Frequencies. Er verschijnt dan een dialoogvenster met detailinformatie. Ook leuk: de knop Generate Image genereert een plaatje met een miniatuurtoetsenbord waarop je aan de hand van een kleurcode ziet welke toetsen bij jou de populairste zijn.

[download_file]

Wedstrijdje
Geeks kunnen deze informatie bovendien ook opslaan in HTML- of XML-formaat. In het snelmenu tref je zelfs een Open Geek Window aan: die laat je deze gegevens in realtime volgen en vertelt er je meteen de rangorde bij. Ondergetekende heeft blijkbaar nog veel tik- en muiswerk voor de boeg, gezien de 124.979ste plaats in de rangschikking.

Om deze gegevens online bij te houden kies je Pulse Now. Je kunt er zelfs een wedstrijd over houden. Het is bijvoorbeeld mogelijk de resultaten van verschillende computers van jezelf of van kennissen te laten optellen en zo in competitie te gaan met een andere persoon of groep.

Voor wie zich zorgen maakt over zijn privacy: tests hebben uitgewezen dat alleen de aantallen richting website worden gestuurd, en dus niet wat je precies hebt ingetikt. En nu maar hopen dat de service zich ook in de toekomst aan die regel houdt.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business