Nieuws

Management Systemat doet buy-out

De IT-dienstenleverancier Systemat verkoopt een groot deel van zijn Belgische, alsook zijn Luxemburgse activiteiten. Het gaat om een management buy-out bij de infrastructuurtak, waarvoor 350 mensen werken.

De transactie van 10,8 miljoen euro heeft betrekking op de volledige infrastructuuractiviteit in België en Luxemburg. De verkoop omvat ook de commerciële benaming Systemat en de ondernemingen Systemat Luxembourg PSF SA, Systemat Expert NV en Systemat NV. De kopers zijn verenigd in STM SA in Luxemburg en STMT NV in België.

Beursgenoteerd?
Het aandeel van de IT-dienstenleverancier werd donderdagmorgen geschorst op verzoek van het IT-bedrijf. Het is nog onduidelijk of het wel zin heeft om de notering op Euronext Brussel te behouden. De IT-groep blijft eigenaar van zijn vastgoedpark en van bepaalde software-activiteiten, waaronder Popsy (een boekhoudsoftware voor kmo’s). De softwaretak is goed voor een omzet van 7,5 miljoen euro.

De overdrachtsdatum werd met terugwerkende kracht vastgesteld op 30 juni 2010, terwijl de feitelijke overdracht van de activiteiten op 31 januari 2011 wordt vastgelegd.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business