Nieuws

‘Google wil kranten voor Android verkopen’

Google zou druk aan het onderhandelen zijn met uitgevers van kranten en magazines om een digitale kiosk voor Android-toestellen te ontwikkelen.

Volgens The Wall Street Journal is Google onder meer in gesprek met Condé Nast, Hearst en Time Inc. Dat beweren anonieme bronnen. Time Inc. is de uitgeversdivisie van mediareus Time Warner en een van de grootste magazine-uitgevers in de VS.

Concurreren met Apple en Amazon
Google wil een betaald platform opzetten voor Android-toestellen en zo de concurrentie met de iTunes Store van Apple en de Kindle-apps van Amazon aangaan. Volgens niet bij naam genoemde toplui uit de mediawereld is het echter niet zeker dat Google zijn plannen in daden zal omzetten.

[related_article id=”158256″]

Om uitgevers te paaien zou Google een kleiner deel van de koek eisen dan Apple doet. Die laatste vraagt 30% van de inkomsten uit digitale kranten en magazines die via de iTunes Store worden verkocht.

Persoonlijke gegevens
Een andere wortel die Google de uitgevers voor de neus houdt, is persoonlijke informatie van kopers. Voor marketeers is dit van onschatbare waarde. Apple zou ook overwegen om meer gegevens van lezers aan uitgevers te bezorgen, schrijft The Wall Street Journal.

In een reactie laat Google weten geen aankondiging te willen doen op dit moment. Het zegt dat het geregeld met uitgevers rond de tafel zit om technische ondersteuning aan te bieden voor het verkopen van digitale content.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business