Nieuws

Nieuwe camerachip voor Android

De iOne SoC, een nieuwe Androidchip van fabrikant Ambrella, maakt smartphones in de toekomst nog slimmer. De chip ondersteunt 1.080p-film, heeft een dualcore 1 GHz-processor en nog eens een aparte 533 MHz-processor.

De iOne-chip is in feite een triplecoreprocessor waarmee alle bewerkingen die cameragerelateerd zijn apart aangepakt kunnen worden. Dankzij twee krachtige ARM-processors van 1 GHz kunnen foto’s tot 32 megapixel verwerkt worden.

Verder kan de chip twee volwaardige 1.080p-filmbestanden behandelen, encoderen en tegelijk uploaden over wifi. Bovendien kunnen 1.080p-films met een heel laag vermogen worden weergeven.

Tragere kern
Naast de twee snelle kernen is er een iets trager geklokte kern van 533 MHz die zorgt voor het algemene gebruiksgemak. Zo zorgt deze voor een opstarttijd van de camera van minder dan 1 seconde en een vloeiende beeldweergave in hoge resolutie op het scherm.

[related_article id=”158662″]

Daarnaast bevat hij een sensor om onstabiele bewegingen eruit te filteren. De chip ondersteunt HDMI v1.4 voor eventuele 3D-weergave op een tv-toestel of monitor.

Deze indrukwekkende chip wordt nu verstuurd naar de belangrijkste smartphone- en cameraontwikkelaars. De eerste toestellen met deze chip worden ten vroegste in het derde kwartaal van 2011 verwacht.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business