Nieuws

iPhone-hacker onthult hoofdsleutel PS3

GeoHot, de jonge getalenteerde hacker die als eerste de iPhone ontgrendelde, heeft de rootkey van de PlayStation 3 achterhaald en op zijn website geplaatst.

Vorige week achterhaalde het hackersteam fail0verflow al enkele verificatiesleutels van de PlayStation 3. George Hotz kon dankzij deze ontwikkeling de rootkey van Sony’s console, waarmee alle software en games versleuteld zijn, achterhalen.

Sollicitatie
De jonge hacker solliciteert op zijn website naar een job bij Nintendo, Sony of Microsoft. “Als je wilt dat je volgende console veilig wordt, neem dan contact met me op”, schrijft hij.

Zelfgeschreven software die versleuteld is met de rootkey wordt door de console als officiële code van Sony aangezien, waardoor alle bestaande beveiligingsmaatregelen omzeild worden. De Japanse spellenboer zit dus met een groot probleem.

Piraterij
Nog geen 24 uur na de openbaring van GeoHotz zijn hackers erin geslaagd om kopieën van de langverwachte games Gran Turismo 5 en Need For Speed: Hot Pursuit afspeelbaar te maken op consoles met firmware 3.41 en een speciale USB-dongle.

Deze spellen vereisen normaal firmwareversie 3.50. Die is ook nodig om verbinding te kunnen maken met het PlayStation Network. Sony bracht deze update uit als reactie op de lancering van de PSJailbreak, een USB-dongle waarmee de PS3 in debugmodus opstart en onder meer spellen kopiëren mogelijk is.

Sleutel kan niet vervangen worden
In de toekomst zal er door de onthulling van de rootkey geen USB-dongle meer nodig zijn om software van derden uit te voeren op de PlayStation 3.

Sony kan de rootkey niet veranderen omdat geen enkel spel of stukje software dat er gebruik van maakt dan nog zou werken. Ook een nieuwe firmware-update kan waarschijnlijk geen soelaas meer bieden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business