Nieuws

WD TV Live Hub

De WD TV Live Hub is het topmodel binnen het aanbod aan mediaspelers bij Western Digital. We verwachten dan ook net iets meer dan een gewone mediaspeler, en in dat opzicht komen we zeker niet bedrogen uit.

De WD TV Live Hub is uitermate compact en prima afgewerkt. Het logo aan de voorzijde is erg helder en flikkert regelmatig; we zetten het in de instellingen dan ook uit.

Bij de aansluitingen vallen twee dingen op. Ten eerste is er standaard geen wifinetwerkaansluiting, al kun je een via een optionele dongle die mogelijkheid wel toevoegen. Ten tweede beschikt de speler over een HDMI 1.4-aansluiting. Daardoor zou de meeste bestaande 3D-content afspeelbaar moeten zijn op een 3D-tv.

Bevredigend uitzicht
Een erg aangename verrassing is de interface. Die is prima afgewerkt, mooi en overzichtelijk. Bovendien navigeert hij lekker vlot, zodat de juiste content vinden en opstarten erg gemakkelijk is. Ook de afstandsbediening blijkt uitstekend: ze ligt goed in de hand, heeft een prima lay-out en grote toetsen.

Als kers op de taart kun je een USB-toetsenbord aansluiten. Daarmee kun je niet alleen veel sneller zoektermen ingeven voor internetcontent, je kunt er ook mee door de menu’s navigeren.

Goochelen met bestandsformaten
De WD TV Live Hub kan bestanden gebruiken van drie soorten bronnen: zijn eigen harde schijf, gedeelde mappen op het netwerk, en USB-apparaten. Hij ondersteunt daarbij zo goed als alle mogelijke formaten. Alleen bij video met 5.1 kanaals AAC-bestanden loopt het mis. Daar krijgen we of stereo, of geen geluid. Interessant is vooral dat de speler echt een mediabibliotheek aanlegt.

Je krijgt dus niet alleen de bestandsnamen te zien, maar hij haalt online ook extra info op, al is het wel onduidelijk waar hij die haalt en hoe hij dat doet. Uiteindelijk blader je dus door je films op basis van thumbnails en titels, in plaats van obscure bestandsnamen. Ook voor audio is dat erg handig. Deze speler leest werkelijk alle belangrijke formaten én hun tags.

Helaas maakt hij er geen optimaal gebruik van. Je kunt bijvoorbeeld alleen sorteren op datum, ‘rating’ en favorieten. Filteren kan dan weer hoofdzakelijk op genre of artiest, maar bijvoorbeeld niet op album of combinaties. En ook zoeken blijkt niet mogelijk, iets wat met het toetsenbord net zo handig was geweest.

Internet
Naast zijn goede mediaspelerfuncties biedt de WD TV Live Hub een aantal internetfuncties. Je krijgt toegang tot YouTube, Flickr, Facebook, AccuWeather, Live365 en MediaFly. Ook Pandora staat in de lijst, maar die dienst is niet beschikbaar in ons land.

De ingebouwde harde schijf biedt een beperkte NAS-functionaliteit. Ideaal om snel bestanden naar de speler te kopiëren. Of de speler kan zelfs automatisch de content van een andere netwerkmap synchroniseren op zijn harde schijf. Een andere mogelijkheid om content op de schijf te zetten is eenvoudig een USB-apparaat aansluiten.

De speler vraagt dan automatisch of hij de mediabestanden op de interne harde schijf moet kopiëren. Erg handig allemaal. Tot slot doet de speler zelf ook dienst als mediaserver dankzij de ingebakken TwonkyMedia-server. Andere uPnP/DLNA-spelers kunnen dus media oppikken vanaf de WD TV Live Hub. Daardoor doet deze mediaspeler inderdaad dienst als echte mediahub.

De prijs voor dit alles is niet echt mild, maar de WD TV Live Hub beschikt wel over een terabyte aan opslagcapaciteit. We zijn dan ook zeer tevreden over deze mediaspeler.

WD TV Live Hub
Prijs: 219 euro (1 TB) (januari 2011)

PRO: mooie en functionele interface; excellente mediaondersteuning; dubbelt als NAS en mediaserver.
CONTRA: zoeken in mediabibliotheek kan beter; wifi is een optie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business