Nieuws

Een op tien surfers gebruikt Chrome

Een op de tien internetgebruikers gebruikte in december Google Chrome om te surfen. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van Net Applications.

De winst van Chrome gaat ten koste van Internet Explorer van Microsoft, wiens gebruikersbasis jaar na jaar krimpt. Maar er is hoop voor Microsoft: Internet Explorer 9, het resultaat van Microsofts ambities om opnieuw een moderne browser te maken, stijgt in december van 0,4 naar 0,5 procent.

Stilstaan is vooruitgaan
Een fractie van een procent lijkt te verwaarlozen, maar op een totaal van honderden miljoenen surfers betekent dit wel een aanzienlijk aantal. En in een concurrerende markt zoals die van de browsers is zelfs de kleinste groei een goed teken. Het totale aantal browsergebruikers neemt ook elke maand toe, dus zelfs een status quo betekent een grotere gebruikersbasis.

Maar het is toch vooral Chrome dat blijft groeien. In november had de Googlebrowser nog een aandeel van 9,3 procent, in december overschrijdt Google de 10%.

Oude browsers
Safari stijgt van 5,6 naar 5,9 procent, terwijl Firefox blijft hangen op 22,8%. Ook Opera blijft volgens Net Applications stabiel op 2,2 procent. Het aandeel van Internet Explorer zakt dan weer van 58,4 naar 57,1 procent.

Microsoft kan zich troosten met de gedachte dat het vooral de oudere browserversies zijn die stilaan in onbruik raken: het verguisde IE6 valt terug naar 13,1 procent, en opvolger IE7 werd in december door 8,8% van de surfers gebruikt. In november was dat nog 9,5%.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business