Nieuws

Firefox populairste browser in Europa

Firefox had in december meer gebruikers in Europa dan Internet Explorer. Dat blijkt uit een recent rapport van StatCounter.

De Mozillabrowser wist in de laatste maand van 2010 maar liefst 38,11 procent van de Europese surfers te bekoren. Microsofts Internet Explorer haalde in diezelfde maand een marktaandeel van 37,52 procent.

“Het is de eerste keer dat IE onttroond wordt in zo’n groot gebied”, zegt Aodhan Cullen van StatCounter. “Vooral Google Chrome haalt heel wat gebruikers weg bij Internet Explorer. Firefox houdt grotendeels zijn marktaandeel.”

Europese browsermaatregel
Google Chrome is inderdaad bezig aan een steile opmars in Europa. In december 2009 had de browser een marktaandeel van 5,06 procent en een jaar later is dat bijna verdrievoudigd, naar 14,58%.

[related_article id=”161452″]

“Dat heeft allicht te maken met de overeenkomst die de Europese Unie in maart met Microsoft maakte om EU-gebruikers een bewuste browserkeuze te laten maken”, voegt Cullen eraan toe.

In Noord-Amerika blijft IE met 48,92% duidelijk aan de leiding, gevolgd door Firefox (26,7%), Chrome en Safari.

StatCounter Global Stats is gebaseerd op data die verzameld worden door het netwerk van drie miljoen websites waarop StatCounter actief is, goed voor zo’n 15 miljard pageviews per maand.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business