Nieuws

Microsoft toont Kinect Avatar

Eigenaren van de Kinect-camera voor de Xbox 360 kunnen binnenkort videochatten met hun avatar.

Microsoft-topman Steve Ballmer onthulde in zijn speech bij de opening van de CES-beurs in Las Vegas nieuwe verkoopcijfers over de Kinect. Momenteel, zestig dagen na de lancering, zijn er al acht miljoen exemplaren van het Xbox 360-accessoire verkocht.

Van de Xbox 360 zelf heeft Ballmer er sinds de lancering vijf jaar geleden al meer dan vijftig miljoen gesleten. Officiële en gedetailleerde verkoopcijfers worden eind januari verwacht, wanneer Microsoft zijn kwartaalresultaten bekendmaakt.

[related_article id=”161452″]

Kinect Avatar
Ballmer stelde tijdens zijn keynotespeech in Las Vegas ook Kinect Avatar voor. Deze nieuwe functie biedt betalende Xbox Live-leden de mogelijkheid om met hun avatar, een poppetje dat je naar je evenbeeld kunt modelleren, met vrienden te communiceren.

De Kinect-camera registreert de gelaatsuitdrukking van de gebruiker en vertaalt deze in realtime naar het scherm. In bovenstaand filmpje van InsideKinect.com demonstreert Ballmer met zijn digitale evenknie de mogelijkheden.

De nadruk lijkt te liggen op videochatten met vrienden, maar veel details gaf Ballmer niet weg. Kinect Avatar wordt deze lente verwacht, samen met een nieuwe dashboard-update voor de Xbox 360.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business