Nieuws

Mac App Store vatbaar voor piraterij

Apple legt de verantwoordelijkheid om applicaties voor de Mac App store te beveiligen bij de ontwikkelaar. Het gevolg is dat sommige apps makkelijk te kopiëren zijn.

De Mac App Store is nog maar een dag open of het eerste geval van piraterij is al een feit. Bij een onbekend aantal betaalde applicaties is het mogelijk om de kopieerbeveiliging te omzeilen, door drie bestanden te vervangen met die van een gratis applicatie. Onder meer bij Angry Birds is dit volgens SlashGear mogelijk.

Apps op eerdere OS X-versies
Icoonontwerper Ged Maheux meldt via Twitter dat hij een betaalde applicatie die hij via e-mail ontving gewoon kon openen. Bovendien was de app bruikbaar onder Mac OS X 10.5 en 10.6.5. De App Store is momenteel alleen toegankelijk indien je over de laatste OS X-update (10.6.6) beschikt.

[related_article id=”158256″]

Het probleem schuilt in de implementatie van receipt checking door de ontwikkelaars. Betaalde applicaties bevatten bij aankoop de versleutelde unieke vingerafdruk van de Mac van de koper. Ontwikkelaars kunnen zelf kiezen in welke mate een app bij het opstarten die vingerafdruk verifieert.

Tips voor ontwikkelaars
Apple verplicht dit echter niet. Of de ontwikkelaars van de apps die gekraakt kunnen worden de beveiliging zijn vergeten of gewoon slecht hebben geïmplementeerd is nog niet duidelijk. App-ontwikkelaar Sean Christmann geeft zijn collega’s op zijn blog enkele tips om piraterij te bemoeilijken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business