Nieuws

Gehackte iTunesaccounts te koop

Een Chinese e-commercesite biedt gehackte iTunesaccounts aan. Voor 55 yuan (6,40 euro) koop je honderd dollar iTuneskrediet van een ander.

De verkopers die op de website actief zijn, zeggen niet waar de accounts vandaan komen, maar waarschijnlijk zijn ze gekocht van hackers. Een van de verkopers is wel eerlijker tegen de Chinese krant Global Times: “Natuurlijk zijn ze gehackt. Hoe kunnen ze anders zo goedkoop zijn.”

Volgens de handelaar is de verkoop van de gekraakte accounts op Taobao.com wel degelijk legaal. Omdat het buitenlandse accounts zijn, zo gaat de redenering. Hij raadt wel aan om de gekochte accounts zo snel mogelijk op te gebruiken, omdat mensen die merken dat hun account gehackt is daar meestal actie tegen ondernemen.

[related_article id=”158256″]

Twee werkwijzen
De hackers kunnen op twee manieren aan de gestolen accounts komen volgens experts. Ofwel stelen ze het account zelf door een wachtwoord te ontfutselen. Ofwel maken ze een account aan met gestolen creditcardgegevens. Dat account verkopen ze dan.

Apple heeft tot nog toe de verkoop van zo’n gestolen accounts niet verhinderd, ondanks de vele klachten hierover op de forums bij Apple zelf. “Het kan ook niet zo erg moeilijk zijn om verdachte verkopen te blokkeren, maar dat zou hun inkomsten schaden”, zegt IT-expert Xu Yuanzhi aan Global Times.

Mededeling van het Departement van Vanzelfsprekende Zaken
Wie de website Taobao.com als een buitenkansje ziet, moeten we toch nog even waarschuwen. Zaken zoals creditcardfraude, computercriminaliteit en heling zijn bij ons illegaal en dus ten stelligste af te raden. En ook nog: het hele handeltje draait op gestolen bank- en iTunesgegevens. Wil je daar echt met je kredietkaart gaan betalen?

Bovendien moet je wel een woordje Chinees kennen, want de hele website is in het Chinees. En zelfs met Google Translate is dit de beste uitleg die je kan vinden.

Chinezen verkopen gehackte iTunesaccounts

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business