Nieuws

Disk Wipe 1.5

Wil je een harde schijf tweedehands verkopen, dan zorg je er maar beter voor dat alle data grondig verwijderd zijn. Dat is precies wat Disk Wipe doet.

De tool behoeft geen installatie en laat zich erg eenvoudig bedienen. In het hoofdvenster krijg je alle gedetecteerde schijven opgesomd, hetzij interne harde schijven, hetzij externe media zoals USB-sticks en geheugenkaartjes.

Wanneer je zo’n schijf aanklikt, krijg je de bijhorende detailinformatie te zien. Je kunt de complete inhoud van de schijf (inclusief partitiebootsectoren) overigens ook in HEX- en ASCII-weergave bekijken: een druk op de knop View Data volstaat.

[download_file]

Zodra je nu een schijf hebt geselecteerd, kan je zoals gezegd de complete inhoud leegmaken. Dat proces heet shredden. Het komt er in essentie op neer dat de betreffende dataclusters een of meer keren worden overschreven met pseudo-toevallige bytes. Standaard word je door deze procedure gegidst aan de hand van een wizard – hoewel je die via de Settings-knop ook kan uitschakelen.

[related_article id=”158578″]

35 keer overschrijven
Eerst geef je aan met welk bestandssysteem je de schijf wil herformatteren (NTFS of FAT), waarbij je eventueel voor een ‘quick format’ opteert. In een volgende stap stel je het overschrijfpatroon in. Je kunt kiezen uit zeven voorgedefinieerde patronen, van één ronde waarbij alle data met nullen worden opgevuld tot het Peter Guttman-algoritme dat je data maar liefst 35 keer overschrijft met diverse waarden.

Zodra je dan bevestigt door ERASE ALL in te tikken, gaat de tool aan de slag en wordt je schijf onherroepelijk leeggemaakt.

 

beveiligingdiskdownloadshardeschijfhardwarehddopslagprivacysoftwarewipe

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals