Nieuws

Undelete 360 2.1.6

Undelete 360 is een prima tool om per ongeluk gewiste bestanden alsnog terug te halen. Het programma is bovendien gebruiksvriendelijk en erg overzichtelijk.

Uiteraard geef je eerst aan welke partitie(s) de tool op gewiste bestanden moet doorzoeken. Na afloop krijg je dan in het linkerpaneel standaard de verschillende bestandstypes opgesomd waartoe de gevonden bestanden behoren, inclusief het aantal bestanden per bestandstype.

Dat is zeer handig om snel in te zoomen op de gezochte items. Als je dat verkiest, kan je de bestanden ook per map laten groeperen. Om nog sneller bij de gezochte bestanden te komen, kan je bovendien een filter instellen, met (combineerbare) criteria als bestandsnaam, datumbereik en bestandsgrootte.

[download_file]

Voorbeeldweergave
Klik je een bestandstype of een map aan, dan verschijnen in het rechterpaneel de bijhorende bestanden. Behalve het pad, de bestandsgrootte en de datum waarop het bestand werd aangemaakt en aangepast, krijg je een statusaanduiding te zien (overwritten, bad, good, very good) die je meteen duidelijk maakt wat de slaagkansen op herstel zijn.

Van elk geselecteerd bestand kun je nog bijkomende bestandseigenschappen opvragen, zoals het (minimale) schadepercentage en de fysieke sector/cluster waarin het bestand zich bevindt. Dat is handig voor wie het bestand eventueel zelf wil terughalen met behulp van een fysieke sectoreditor. Je kunt ook een weergave in HEX en een voorbeeldweergave opvragen, althans indien de extensie ondersteund wordt en het bestand onbeschadigd blijkt.

Gegevens terughalen of écht wissen
Als het goed is, kan je de geselecteerde bestanden dan terugwinnen met de knop Recover. Je beslist hierbij zelf of je de originele mappenstructuur wilt behouden en of je ook ADS-informatie mee hersteld wilt zien.

Verder vermelden we nog dat de tool een flexibele shredder aan boord heeft. Een wat vreemd onderdeel misschien in een ‘undelete’-tool. Je kunt specifieke bestanden en mappen shredden, maar bijvoorbeeld ook gewiste bestanden definitief verwijderen of vrije schijfruimte met pseudotoevallige data laten opvullen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business