Hardwarefabrikant OCZ richt zich helemaal op solidstatedrives en zal niet langer geheugenmodules produceren. De concurrentie op de markt van het computergeheugen en de dalende omzet maken dat OCZ heeft besloten niet langer RAM-geheugen te produceren vanaf 28 februari. De hardwarefabrikant gaat de vrijgekomen fondsen in zijn SSD-afdeling investeren. Die doet het wel goed, uitstekend zelfs. […]

Advertentie

Hardwarefabrikant OCZ richt zich helemaal op solidstatedrives en zal niet langer geheugenmodules produceren.

De concurrentie op de markt van het computergeheugen en de dalende omzet maken dat OCZ heeft besloten niet langer RAM-geheugen te produceren vanaf 28 februari. De hardwarefabrikant gaat de vrijgekomen fondsen in zijn SSD-afdeling investeren.

Die doet het wel goed, uitstekend zelfs. In het derde kwartaal van OCZ’s financiële boekjaar 2011 lag de omzet van solidstatedrives maar liefst 325% hoger dan in dezelfde periode een jaar eerder. Tijdens de presentatie van de kwartaalresultaten maakte directeur Ryan Petersen de koerswijziging bekend.

[related_article id=”152275″]

SSD goed voor 78% van netto-omzet
De verkoop van solidstatedrives maakt volgens de fabrikant al 78 procent van zijn netto-omzet uit. Afgelopen kwartaal was de verkoop van geheugenmodules nog goed voor twaalf procent, waar dat in tweede kwartaal nog 33 procent was.

Naast geheugenmodules en solidstatedrives maakt OCZ computervoedingen, coolers en muizen voor gamers. Ben je op zoek naar een degelijk maar goedkoop setje geheugenmodules voor je laptop of pc? Kijk dan binnenkort eens in de budgetbak.

Advertentie