Nieuws

Cropper 1.9.4

Maak je af en toe een schermopname en vind je de ingebouwde Windowstool niet zo handig? Probeer dan Cropper even uit.

Je hoeft van dit programma alvast geen stevig uitgebouwde screenshottool te verwachten. Je zoekt bijvoorbeeld vergeefs naar een ingebouwde editor om schermopnames mee te bewerken, je kunt afbeeldingen evenmin van een kader of schaduwrand voorzien en ga zo maar door. Voor snelle en eenvoudige screenshots daarentegen is de tool prima geschikt.

Standaard blik je met PrintScreen het hele scherm in, leg je met Alt+PrintScreen het actieve venster vast en haal je met Ctrl+Alt+Printscreen de regio onder de muiscursor op.

[download_file]

Handig is ook het semitransparant venster (met de tabtoets doorloop je de verschillende vensterkleuren) dat je met de muis kunt schalen en boven het gewenste gebied kunt positioneren. Het is ook mogelijk vooraf zelf een of meer vensterformaten in te stellen. Zodra je dan op de Entertoets drukt, wordt een afbeelding van dat gebied gemaakt.

Zo’n afbeelding kun je in verschillende formaten (bmp, jpg of png) automatisch naar een vastgelegde map opslaan, waarbij je zelf bepaalt hoe de bestandsnaam er hoort uit te zien. Bijvoorbeeld volgens het sjabloon {timetamp}sshot[{increment}].jpg.

Het programma laat zich echter ook zo instellen dat het plaatje meteen naar het Windowsklembord of richting printer wordt gestuurd.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business