Nieuws

Google Translate-app krijgt tolk

De Google Translate-app voor Androidapparaten is een jaar oud en dat wordt gevierd met een update. De nieuwe conversatiemodus vertaalt je woorden en leest die voor aan je gesprekspartner en vice versa.

Naast wat aanpassingen aan de interface van Google Translate wordt de Conversation Mode toegevoegd, al verkeert die nog in een experimentele fase. Momenteel is het alleen mogelijk om van het Engels naar het Spaans te vertalen en andersom.

Geen woordenboek meer nodig
Ga je dus op reis naar Spanje of Mexico of een ander Spaanstalig land, dan heb je geen woordenboeken of tijdrovende vertaalapplicaties meer nodig. Je spreekt in het Engels in je smartphone in wat je kwijt wil, waarna de applicatie je woorden vertaalt en voorleest aan je gesprekspartner.

[related_article id=”158901″]

Die antwoordt op zijn beurt in het Spaans, waarna de vertaling in het Engels wordt voorgelezen. De dienst is nog niet helemaal afgewerkt, schrijft Google op zijn Translate Blog. Dus het is aangeraden om achtergrondgeluiden te vermijden, niet te snel te praten en zo duidelijk mogelijk te articuleren.

Op termijn zullen ook andere talen ondersteund worden. Google Translate is beschikbaar voor Androidapparaten met versie 2.1 of hoger van het mobiele besturingssysteem en is gratis te downloaden in de Android Market.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business