Nieuws

PS3-hacker gaat strijd met Sony aan

George Hotz, de hacker die door Sony wordt aangeklaagd voor het kraken van de PlayStation 3, stelt zich strijdvaardig op.

Deze week werd bekend dat Sony enkele hackers van de PlayStation 3 wil vervolgen. George Hotz, de bekendste onder hen, is vol vertrouwen. Hij verwacht dat de rechtszaak een precedent zal scheppen in het voordeel van de consument.

In een reactie op de aanklacht stelt de advocaat van Hotz dat Sony er niet op uit is om intellectueel eigendom te beschermen, maar een signaal wil zenden naar al zijn eindgebruikers dat het aanpassen van zijn hard- en software streng bestraft zal worden. Dat schrijft Gamespot.

[related_article id=”152275″]

Argumenten Sony weerlegd
De verdediging weerlegt ook enkele argumenten van de Japanse spellenboer. Zo zou Hotz de gebruikersovereenkomst voor het PlayStation Network niet schenden omdat hij simpelweg nooit een account heeft aangemaakt.

Ook de aanklacht dat Hotz persoonlijk gewin haalt uit het jailbreaken van de PS3 door donaties toe te laten op zijn PayPal-account, wordt ontkend. De hacker raadt op zijn website expliciet af om te doneren. Het enige transactiebewijs dat Sony aan zijn aanklacht toevoegt, gaat over 1 dollar die de elektronicareus zelf heeft overgeboekt, meent de advocaat.

Het argument dat de jonge hacker het met zijn aangepaste firmware mogelijk maakt om illegaal gekopieerde games op een PlayStation 3 af te spelen, houdt al helemaal geen steek. Hotz spreekt zich in het openbaar altijd uit tegen piraterij en heeft deze functie bewust niet verwerkt in zijn custom firmware (CFW). Het is wel mogelijk dat anderen op basis van zijn werk die mogelijkheid toevoegen.

Hotz hoopt dat de rechter inziet dat het hem enkel om de vrijheid van de gebruiker is te doen. Door de vele beveiligingen in commerciële producten worden de rechten van de consument volgens hem geschonden.

Eerder dit jaar kreeg hij het gelijk al aan zijn kant toen de Amerikaanse overheid het jailbreaken en ontgrendelen van smartphones legaal maakte onder de Digital Millennium Computer Act.

Hotz werd bekend als de eerste persoon die de iPhone van Apple van zijn beperkingen wist te ontdoen. In een interview met de Amerikaanse televisiezender G4 deelt hij nog een plaagstoot uit aan Sony. Op de vraag wat zijn toekomstplannen zijn, antwoordt de jonge hacker: “Wanneer komt de PSP2 uit?” 

geohothardwarehome-entertainmentjailbreakjustitiemaatschappijnieuwsplaystation3softwaresony

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals