Nieuws

Virtual CloneDrive 5.4.4.0

Ga je geregeld met een schijfimage zoals ISO of IMG aan de slag, dan hoef je die niet telkens eerst naar een fysiek cd- of dvd-schijfje te branden. Virtual Clonedrive maakt immers tot vijftien simultane virtuele schijven waarbinnen je zulke images kunt uittesten.

Om deze virtualisatie mogelijk te maken, installeert Virtual Clonedrive een opslagcontroller en laat Windows geloven dat het om een fysieke controller gaat.

Speciaal pictogram
Bij het opstarten beslis je zelf welke bestandsextensies automatisch aan zo’n virtuele schijf gekoppeld moeten worden (waaronder ccd, dvd, img, iso en udf). Je geeft ook aan met hoeveel virtuele schijven je standaard wil werken.

[download_file]

Handig is nog dat je elke virtuele schijf in de Windows Verkenner van een speciaal pictogram (virtual sheep) kunt voorzien, zodat je niet uit het oog verliest dat het om een virtuele schijf gaat. Hou er wel rekening mee dat zo’n virtuele schijf niet beschrijfbaar is.

Als je dat zo instelt, zal Virtual CloneDrive bij een volgende sessie het laatste gekoppelde beeldbestand automatisch weer als een virtuele schijf mounten. Een schijf ontkoppelen is niet moeilijker dan de optie Unmount aan te klikken.

clonedrivedownloadsimageisoopslagsoftware

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals