Nieuws

TeamViewer 6.0.10124

TeamViewer is een programma waarmee je op afstand een desktop kunt overnemen. Om iemand uit de nood te helpen, of om je eigen pc te benaderen.

Ook bestanden delen hoort tot de mogelijkheden, net als tekst-, audio- en videocommunicatie. Sessies opnemen en opnieuw afspelen kan eveneens. Een uitstekende tool dus die met versie 6 nog een paar extra handigheden introduceert.

Nieuw is QuickJoin, waarmee je de uitnodiging voor een onlinepresentatie of vergadering al vóór het eigenlijke begin van de sessie kunt versturen. Het is dus aan de deelnemers om met jouw toestel een verbinding te leggen in plaats van omgekeerd. Wat je meteen het werk bespaart om de gegevens van elke deelnemer in te voeren. Dat neemt niet weg dat je zelf nog altijd bepaalt wanneer de aangemelde bezoekers je scherm in beeld krijgen, zodat je nog altijd wat kunt sleutelen aan je presentatie.

[download_file]

Nieuwe interface
Handig is ook de functie Auto Rejoin: die zorgt ervoor dat je na een herstart van de pc niet zelf weer de verbinding hoeft op te zetten. Dat gebeurt voortaan automatisch.

[related_article id=”158578″]

De producent heeft verder ook de interface gestroomlijnd. Door handig gebruik te maken van tabs is het onderscheid tussen de modi Afstandsbediening en Presentatie in deze versie een stuk duidelijker geworden.

Mobiele versie
Er bestaat ook een mobiele app van TeamViewer. Die bestond al voor de iPhone en de iPad, maar is nu ook als bèta in een Androidversie beschikbaar. Deze blijkt tijdens enkele tests (op een HTC Desire) behoorlijk stabiel te zijn: met de vinger beweeg je over het scherm, één tik genereert een klik op de linkermuisknop, met twee tikken klik je rechts. Via een uitklapbaar toetsenbord kun je bovendien tekst invoeren.

Op dit moment vervalt deze bèta weliswaar eind februari 2011, maar niet-commerciële gebruikers zullen ook de definitieve versie gratis kunnen gebruiken. Handige toevoegingen dus, maar wake-on-LAN of printen op afstand zit er nog altijd niet bij. Goed voor versie 7, misschien?

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business