Nieuws

Chinese interesse in Belgische mobiele licentie

China Mobile, ‘s werelds grootste mobiele operator, overweegt de aankoop van een Belgische 4G-licentie.

4G staat voor supersnel internet via mobiele telefonie, de vierde generatie.

Wang Jianzhou, de voorzitter van China Mobile, sprak gisteren in Davos met minister van Economie Vincent Van Quickenborne (Open VLD). "België vroeg of we interesse hebben in een Belgische 4G-licentie", aldus Wang in een interview met nieuwsdienst Bloomberg op het World Economic Forum. "Dat is een groot verschil in Davos dit jaar. Veel regeringen en bedrijven spreken met ons over mogelijke investeringen."

Van Quickenborne bevestigt de interesse van China Mobile in de Belgische markt. "Ik ontmoette Wang Jianzhou vanmorgen en hij liet duidelijk merken dat China Mobile naar Europa wil komen. Ze gaan meteen voor de snelle 4G-licentie. Als ze naar België komen, zou het de eerste keer zijn dat China Mobile buiten de Chinese grenzen treedt", zegt Van Quickenborne.

[related_article id=”161563″]

Veiling van licentie
China Mobile heeft bijna zeshonderd miljoen klanten. Het wil de komende tien jaar wereldwijd uitbreiden. De telecomreus wil dat eerst doen in opkomende economieën, "maar alle projecten die zouden helpen met de ontwikkeling van onze TD-LTE technologie zullen zeker worden overwogen", aldus Wang. TD-LTE is een vierde generatie draadloze technologie die in China is ontwikkeld.

Op dit ogenblik zijn er in ons land drie operatoren die een 3G-licentie hebben. In mei vindt er een veiling plaats voor een vierde 3G-licentie, maar daarin heeft China Mobile geen interesse. In het najaar begint de federale regering met de veilingprocedures voor het snellere 4G.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business