Nieuws

Sony Bloggie Touch

De nieuwe versie van Sony’s Bloggie heeft niet langer een roterende lens, maar wel een grote touchscreen.

Wat ik precies misdaan heb weet ik niet, maar ik kreeg van Sony een knalroze testexemplaar van de nieuwe Bloggie toegestuurd. Hij is ook in het zwart en het zilver beschikbaar. Het cameraatje heeft de perfecte broekzakafmetingen en ziet er erg stijlvol uit.

Met de bediening kun je je niet vergissen: er staan welgeteld drie knoppen op het toestel. Onder het grote aanraakscherm staat een rec-kop en op de zijkant vind je de on/off-toets en een knopje waarmee je een foto kan nemen.

De rest van de bediening gebeurt in de menu’s op de touchscreen. Dat reageert erg goed en de menu’s zijn duidelijk. Zoals de meeste broekzakcamera’s is de Bloggie Touch niet meteen de optimale compagnon bij slechte lichtomstandigheden. Ik nam mijn roze metgezel mee naar een punkrockshow, maar de beelden zijn extreem korrelig en de autofocus had duidelijk moeite om scherp te stellen. In daglicht zijn de beelden een stuk beter.

Nog een minpuntje: wanneer een filmbestand de grootte van 2 GB heeft bereikt, stopt de Bloggie automatisch met filmen. Van het optreden heb ik dus alleen de soundcheck op film staan. De oorzaak is wellicht dat het bestandssysteem van het 8 GB grote interne geheugen geen grotere bestanden toelaat, maar ik had graag gezien dat hij zelf een nieuw bestand aanmaakte en doorging met filmen.

Sony Bloggie Touch
Prijs: 230 euro (januari 2011)

PRO: stijlvolle vormgeving.
CONTRA: niet geschikt voor slechte lichtomstandigheden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business