Nieuws

Safe PST Backup Free 1.00.0080

Outlook stopt zowat alle belangrijke gegevens in pst-bestanden. Speel je die informatie liever niet kwijt, dan kun je maar beter back-ups maken. Safe PST Backup automatiseert dat proces.

De interface kan moeilijk eenvoudiger: het volstaat om een geschikte back-uplocatie aan te duiden. Met de knop Start Backup zorgt het programma automatisch voor een complete reservekopie. Standaard gebeurt zo’n back-up om de vier uur, maar deze frequentie kun je zelf instellen (van elk uur tot om de drie dagen).

In tegenstelling tot veel andere back-uptools slaagt Safe PST Backup erin om pst-bestanden te kopiëren ook wanneer Outlook op dat moment geopend is.

Om ruimte en tijd te besparen maakt het programma alleen een volledige kopie bij de eerste back-up – een proces dat, afhankelijk van de hoeveelheid gegevens, flink wat tijd in beslag kan nemen. De daaropvolgende back-ups nemen echter alleen gewijzigde of nieuw toegevoegde items mee (incrementele back-ups). Dat werkt wat tijd- en ruimtebesparend.

Terugzetten doet Outlook zelf
Het terugzetten van de geback-upte data dient wel vanuit Outlook zelf te gebeuren. Het volstaat de gewenste gegevens te importeren of de pst-bestanden rechtstreeks vanuit het Outlook-bestandsmenu te openen. De bijhorende data komen dan standaard in een afzonderlijke map terecht, waarna je die naar de gewenste locatie binnen Outlook kunt kopiëren.

Een alternatief is dat je de oude pst-bestanden van Outlook door de geback-upte versies laat overschrijven. Niet meteen de meest gestroomlijnde herstelmethodes, maar de wetenschap dat ook je recentste Outlook-gegevens heel regelmatig geback-upt worden, geeft je ongetwijfeld enige gemoedsrust.

In ruil voor je e-mailadres kun je Safe PST Backup gratis downloaden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business