Nieuws

Lancering nieuwe MacBook Pro vertraagd

De ontwerpfout in de chipsets voor Intels Sandy Bridge-processors vertraagt de lancering van de nieuwe MacBook Pro-lijn van Apple.

Een woordvoerder van Intel bevestigt aan AppleInsider dat de fout in de Intel Series 6-chipsets, met codenaam Cougar Point, de beschikbaarheid van zowel mobiele als desktopsystemen met een Sandy Bridge-processor beïnvloedt.

Momenteel heeft Intel alleen desktopvarianten van de kreupele Cougar Point-chipsets (zo’n acht miljoen) en de bijbehorende Intel Core-processorlijn voor desktops verscheept. De mobiele Sandy Bridge-CPU’s staan gepland voor eind februari.

[related_article id=”158256″]

Maar die zijn niet bruikbaar zonder moederbord met de juiste chipset. Intel schat dat de productie van de gecorrigeerde Cougar Point-chipsets pas in april op volle toeren zal draaien.

Juni of juli
De vraag is nu wanneer Apple zijn MacBook Pro-lijn dacht te vernieuwen.

Volgens AppleInsider was Apple al aan het testen met de nieuwe Sandy Bridge-processors en wilde het die opnemen in zijn nieuwe MacBook Pro. Indien Intel zijn voorspelling waar kan maken, en vanaf eind april grote hoeveelheden chipsets kan leveren, dan zou het nog zes tot tien weken duren voordat de nieuwe MacBook Pro’s bij de consument belanden.

De laatste update van de MacBook Pro-lijn dateert van april 2010. Apple gaf zijn laptops toen Core i7- en Core i5-processors van Intel mee. De iMacs, de desktopcomputers van Apple, kregen in juli vorig jaar hun laatste portie Intel-CPU’s.

applecorecougarpointhardwareintelmacbookpronieuwsontwikkelaarsandybridge

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals