Google looft een geldprijs van 20.000 dollar uit voor diegene die tijdens de hackerswedstrijd Pwn2Own zijn browser Chrome kan kraken. De Pwn2Own-wedstrijd van beveiligingsbedrijf Tipping Point is dit jaar aan zijn vijfde editie toe. Beveiligingsexperts van over de hele wereld zakken af naar de CanSacWest-conferentie in Vancouver, waar de wedstrijd plaatsvindt. In totaal valt er […]

Advertentie

Google looft een geldprijs van 20.000 dollar uit voor diegene die tijdens de hackerswedstrijd Pwn2Own zijn browser Chrome kan kraken.

De Pwn2Own-wedstrijd van beveiligingsbedrijf Tipping Point is dit jaar aan zijn vijfde editie toe. Beveiligingsexperts van over de hele wereld zakken af naar de CanSacWest-conferentie in Vancouver, waar de wedstrijd plaatsvindt. In totaal valt er 125.000 dollar te winnen, in verschillende hackcompetities.

Chrome onaantastbaar
Vorig jaar was de browser van Google de enige van de vier op de korrel genomen browsers (Chrome 4, IE8 en Firefox 3 onder Windows 7, en Safari 4 onder OS X Snow Leopard) die overeind bleef gedurende het evenement. Google verhoogt de inzet dit jaar zelf met een bijdrage van 20.000 dollar.

 

Wie met dat bedrag aan de haal wil, moet wel aan enkele voorwaarden voldoen. De Chrome-browser die ze moeten hacken draait op een CR-48, Googles eigen laptop met het Chrome OS-besturingssysteem. Niet alleen moeten ze een fout vinden in de browser zelf (plug-ins tellen niet), de beveiligde zandbak waarin die opereert moet ook omzeild worden.

Wie liever zijn pijlen richt op Internet Explorer, Safari of Firefox moet tevreden zijn met 15.000 dollar cash. Succesvolle hackers krijgen ook de laptop waarop ze hun kunstjes uitvoeren mee naar huis.

Smartphones
Naast het browserdeel van de hackerscompetitie is er aandacht voor smartphones. Vorig jaar gooide een Italiaans-Luxemburgs duo hoge ogen met een exploit voor de iPhone. Door met hun toestel naar een geïnfecteerde website te surfen konden ze alle sms-berichten kopiëren.

De smartphones die het dit jaar moeten ontgelden zijn de iPhone 4, de BlackBerry Torch 9800 met OS 6, de Nexus S met de laatste versie van Android en de Dell Venue Pro met Windows Phone 7. De Pwn2Own-competitie vindt plaats van 9 tot en met 11 maart in Vancouver, Canada.

Advertentie