Nieuws

Chrome is toe aan versie 9

Google heeft versie 9 van Chrome uit bèta gehaald. De browser, beschikbaar voor Windows, Mac en Linux, toont ondersteuning voor WebGL en Google Instant vanuit de adresbalk. Daarnaast is de Chrome Web Store voor Chromegebaseerde applicaties open voor alle gebruikers.

Ondersteuning van WebGL is al een tijdje beschikbaar voor wie de ontwikkel- en bètaversies van Chrome gebruikt. Maar nu kan iedereen 3D-animaties vanuit de browser bekijken met behulp van de hardware van je systeem, zonder extra software te installeren.

3D-animatie in de browser
Google heeft een aantal demonstraties online gezet om te tonen wat WebGL precies doet. Je kan ze ook bekijken in andere browsers die WebGL ondersteunen, zoals Safari en de bèta van Firefox 4. Opera is lid van de groep die WebGL ontwikkelt, maar Opera 11 biedt vooralsnog geen ondersteuning voor deze HTML 5-technologie. Microsoft heeft geen plannen om WebGL op te nemen in Internet Explorer 9.

[related_article id=”158901″]

Google Instant zorgt voor realtimeresultaten die verschijnen terwijl je een zoekopdracht aan het ingeven bent. Door Instant beschikbaar te maken voor iedereen zorgt Google ervoor dat steeds meer gebruikers de adresbalk ook als zoekbalk zullen beschouwen.

De Chrome Web Store is ook een nieuwigheid in Chrome 9. Het concept is het best geschikt voor Chrome OS – het online besturingssysteem van Google – en zorgt ervoor dat er applicaties gemaakt worden van webtoepassingen voor Chrome.

Er zijn ook negen veiligheidslekken aangepakt in Chrome 9, waaronder een kritieke bug bij het afspelen van audio. De volledige lijst met aanpassingen die zijn gedaan vind je hier.

Wie Chrome 9 wil uitproberen, kan de browser downloaden bij Google.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business