Nieuws

Ook Britse regering ontving malware van Witte Huis

Ook de Britse overheid werd geviseerd in de recente cyberaanval met valse e-mails van het Witte Huis.

Eind vorig jaar verstuurde het Witte Huis een digitale kerstkaart aan medewerkers en collega’s. Althans, zo leek het op het eerste gezicht. De mails waren niet afkomstig van de Amerikaanse overheid maar van hackers.

Malware steelt pdf-, Word- en Excelbestanden
Zodra de ontvanger de kerstkaart opende, werd een variant van de beruchte Zeustrojan gedownload en uitgevoerd. Die malware werd ontworpen om gebruikers van internetbankieren hun gegevens afhandig te maken.

[related_article id=”158578″]

De trojanvariant in de kerstkaart zoekt naar pdf-, Word- en Excelbestanden en uploadt die naar een server in Wit-Rusland.

“Ook Britse overheidsmedewerkers hebben zo’n mail ontvangen en geopend”, gaf William Hague, Brits minister van Buitenlandse Zaken, toe tijdens een beveiligingsconferentie in München eind vorige week. Dat melden onze collega’s van ZDNet UK.

Infecties verholpen
Volgens Hague zijn de geïnfecteerde computers inmiddels weer proper. Maar hij vreest dat er meer gelijkaardige cyberaanvallen zullen plaatsvinden. MessageLabs, het bedrijf dat het e-mailverkeer van de overheid beveiligt, was niet in staat om alle kwaadaardige mails tegen te houden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business