Nieuws

Sony wil identiteit PS3-hackers

Spellenboer Sony wil via de rechter verschillende websites verplichten om de identiteit van PlayStation3-hackers te onthullen. Onder deze websites bevinden zich YouTube, Twitter en PayPal,

De Amerikaanse tak van de Japanse elektronicagigant Sony laat er geen gras over groeien. Na eerder al de beroemde hacker George ‘GeoHot’ Hotz en leden van het failoverfl0w-team voor de rechter te hebben gedaagd, moeten nu vrijwel alle resterende ontwikkelaars eraan geloven.

Verzoek om medewerking
Om de identiteit van hackers als Bushing, Hermes, Graf Chokolo, Kmeaw en vele anderen te weten te komen, eist Sony via de rechter de medewerking van verschillende websites. Onder meer hackersforum PSX-Scene, nieuwsblog Slashdot en zelfs YouTube, Twitter en PayPal kregen een brief.

Kmeaw is de ontwikkelaar van de populairste Custom FirmWare (CFW) voor Sony’s jongste console. Die maakt het makkelijk om zelfgeschreven software op je PlayStation 3 te installeren. Graf Chokolo van zijn kant is goed op weg om de Other OS-functionaliteit in latere firmwareversies te herstellen.

Install Other OS
Dat Sony de mogelijkheid om Linux te installeren op je PS3 heeft verwijderd, omdat GeoHot ermee op zoek ging naar kwetsbaarheden in het systeem, wordt door de hackersgemeenschap als een vrijbrief beschouwd om de PlayStation 3 te kraken.

In de rechtszaak tegen GeoHot heeft Sony de rechter ervan kunnen overtuigen om al het computermateriaal van de hacker tijdelijk in beslag te laten nemen. De elektronicagigant probeert de zaak ook naar een andere staat te verplaatsen, zodat GeoHot op kosten wordt gejaagd.

PSX-Scene, een van de websites waar Sony medewerking van eist, heeft de zogenaamde subpoena’s, de gerechtsdocumenten met de vraag om de identiteit van leden vrij te geven, online geplaatst.
 

 

beveiliginggaminggeohothome-entertainmentjailbreakjustitienieuwsplaystation3sony

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals