Nieuws

Intel verkoopt weer Sandy Bridge-chipsets

Intel gaat de chipsets voor Sandy Bridge-processors toch weer verkopen, na een terugroepactie vorige week.

De chipsets hebben een tekortkoming in de manier waarop ze met gegevensinvoer van Serial ATA II omgaan. Vandaar dat Intel aan een oplossing voor het probleem werkt en de verkoop ervan heeft opgeschort.

Maar volgens Intel is er zoveel veel vraag naar de chipset dat het bedrijf besloten heeft de oude versie met onvolmaaktheden toch weer te koop aan te bieden. Om de problemen voor de gewone consument te verminderen, wordt er samengewerkt met de computerbouwers. Zij werken dan om het probleem heen.

[related_article id=”152275″]

Sata II verbannen
Het probleem zorg voor problemen op zo’n vijf tot vijtien procent van de moederborden van het type Cougar Point. De snelheid van gegevensinvoer van sata II-bronnen zoals harde schijven en dvd-lezers daalt er drastisch door.

Nu is het niet erg moeilijk om die problemen te vermijden: sata II verbannen en de snellere variant sata III gebruiken. Als computerbouwers die maatregel nemen, hoeft de gemiddelde eindklant zich weinig zorgen te maken.

Veel producenten bieden ook de mogelijkheid om een onvolmaakt moederbord dat je nu koopt later te vervangen door een perfect exemplaar. Vanaf midden februari komen de vervangers op de markt, volgens Intel.

 

chipsethardwareintelnieuwsprocessorsandybridge

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals