Nieuws

Belgacom maakt tv-decoder zuiniger (update)

Belgacom gaat zijn decoders voor digitale televisie energiezuiniger maken. In de toekomst mogen die niet meer dan 90 KWh per jaar verbruiken.

De vorige generatie settopboxen (decoders) van Belgacom verbruikt naar eigen zeggen ongeveer 180 kWh en kost de gebruiker daardoor gemiddeld 32 euro per jaar. De digiboxen en digicorders van Telenet verbruiken volgens Belgacom nog de helft meer.

Gedragscode Europese Unie
Belgacom neemt deze maatregel omdat het, als eerste in België, de gedragscode van de Europese Unie rond het energieverbruik van digitale tv-diensten heeft ondertekend. Hoe Belgacom dit zal doen (nieuwe hard- of software) en binnen welke termijn, wordt niet vermeld.

[related_article id=”158455″]

De decoders van Mobistar, dat sinds oktober vorig jaar digitale televisie aanbiedt via satelliet, zouden op dit moment al minder dan 90 kWh verbruiken, en dat moet nog verder dalen. Dat twitterde de operator kort na de aankondiging van Belgacom. Een reactie van Telenet volgt nog.

Update woensdag 9 februari: Telenet laat weten dat zijn laatste generatie settopboxen gemiddeld 90 kWh per jaar verbruikt, berekend op een kijkduur van 4,5 uur per dag.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business