Nieuws

Acteur bij Sony verspreidt PS3-sleutel

Een medewerker van Sony heeft onbewust de beveiligingssleutel van een reparatiedongle voor de PS3 getweet. Hij dacht dat het om een spelletje zeeslag ging.

De acteur achter Kevin Butler, een fictieve topman bij Sony die in verschillende reclamespotjes voor de PlayStation 3 wordt opgevoerd, heeft onbewust de hoofdsleutel voor de recovery mode dongle van Sony verspreid via Twitter. Het bericht werd even later verwijderd.

Verspreiders moeten oppassen
Met een dergelijke USB-stick kun je je console laten opstarten in servicemodus, zodat je een lagere firmwareversie kan installeren waarmee het afspelen van homebrew mogelijk is. Sony maakt jacht op de hackers die deze en andere beveiligingssleutels voor de PS3 achterhaald en verspreid hebben. Verschillende websites die de sleutels publiceerden werden gesommeerd deze offline te halen.

Twitteraar @exiva verzond de beveiligingssleutel van de USB-stick in een bericht naar Kevin Butler (het Twitteraccount van dit personage wordt door de acteur onderhouden) met de uitdagende boodschap ‘Come at me’. Volgens Engadget ging het om de belangrijkste beveiligingssleutel van de PS3 zelf, maar dat is niet het geval.

Tanker gezonken
Butler dacht blijkbaar dat de code, die opgebouwd is uit cijfer- en lettercombinaties, een spelletje zeeslag was. Hij retweette het bericht van exiva, inclusief sleutel, en voegde er de volgende boodschap aan toe: ‘Laat me raden, je hebt m’n tanker doen zinken?’

beveiligingfunhome-entertainmentinternetjailbreaknieuwsplaystation3sony

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals