Nieuws

Review: Stacking

Stacking mag op het eerste gezicht een rare game lijken, zoals de meeste titels van Double Fine. Daarom is het niet minder interessant. Het idee van Russische poppetjes en het verplaatsen in andere personages zorgt voor een bijzondere spelwereld vol diversiteit. Dit is een typische game die je meermaals wilt doorspelen, steeds met een ander avontuur en verschillende puzzeloplossingen.

Spelen met Matryoshka’s

Russische houten poppetjes die in elkaar passen (Matryoshka’s) vormen de rode draad doorheen dit spel. Je start als Charlie Blackmore, het allerkleinste Russische poppetje. Hij is misschien de kleinste, maar hij is ook de enige die in alle andere poppetjes kan kruipen. Dit lukt hem wanneer die net een maatje groter zijn dan hem. Op deze manier kan hij elk personage beleven, inclusief zijn unieke mogelijkheden, om puzzels te oplossen of gewoon plezier te hebben met de mensen rondom. Zo is het popje met een sleutel als hoofd heel handig om sloten te openen en is het schetenlatende poppetje hilarisch om anderen te verrassen. De bekende Russische poppetjes hebben nu eenmaal geen ledematen; toch slaagt Double Fine erin om ze levendig en dynamisch te maken. De wereld ademt sfeer uit en er is zoveel te doen dankzij de vele verschillende poppetjes. Je kunt het verhaal snel doorspelen, maar dan doe je het geen eer aan. Vele puzzels hebben verschillende oplossingen en elk level heeft een aantal unieke poppetjes die de moeite waard zijn om te ontdekken.
Grafisch is het spel niet baanbrekend, maar de hoeveelheid details die in elk poppetje is gestoken, is waanzinnig. Daarom dat het de moeite loont om de unieke poppetjes van elk level te vinden. De sfeer wordt ook deels gemaakt door de schitterende muziek. Zowel de achtergrond- als actiemuziek worden schitterend toegepast om je direct in de bijzondere werend op te nemen. Stacking is te downloaden via PlayStation Network en Xbox Live. Ben je PlayStation Plus-abonnee, dan heb je geluk omdat je nu het spel gratis kunt downloaden. Rep je zo snel mogelijk online en download dit unieke avontuur.

[related_article id=”160734″]

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business