Nieuws

Asus Eee Pad Transformer

Van alle aankondigingen van Asus op de CES-beurs begin dit jaar, is de Eee Pad Transformer de meest in het oog springende tablet. Als je hem gewoon op een tafel ziet staan, lijkt het alsof je met een laptop te maken hebt. Maar zodra je het scherm ontkoppelt, verschijnt er een volwaardige tablet met Android.

De eerste indruk bij het ontkoppelen van de tablet is de stevigheid van het toestel. Als de tablet vastzit aan het toetsenbord heb je echt het gevoel alsof je met een laptop werkt. De scharnieren zijn stevig en het open- en toeklappen van de laptop gaat zonder problemen. Het enige nadeel van die stevigheid is de stroeve ontkoppeling van de tablet.

Je moet op een knop links duwen om de tablet te ontgrendelen, waarna je het toestel eruit kunt nemen. Dit gaat helemaal niet gemakkelijk. Nog moeilijker is het ‘docken’ van de tablet in het toetsenbord. Onze eerste indruk is zelfs dat we hem stuk hebben gemaakt, zo stroef gaat het. Laat ons hopen dat Asus hier nog wat extra tijd en werk in steekt om dat probleem aan te pakken.

[related_article id=”161563″]

Processor van Nvidia
Het kloppende hart van de Eee Pad Transformer is de Nvidia Tegra 2-processor. Die moet ervoor zorgen dat alle animaties en applicaties vloeiend blijven werken. Ons testexemplaar heeft Android 2.2, maar Asus meldt ons dat de Eee Pad Transformer wordt gelanceerd met HoneyComb. Asus heeft een volledige eigen schil ontwikkeld boven op Android. Benieuwd of we die ook zullen terugzien als Android HoneyComb is geïnstalleerd.

De grootste troef van de Transformer is de extra batterij in het docking station. In totaal belooft Asus zo’n 16 uur batterijduur, zomaar even een verdubbeling van een tablet op zichzelf.

Asus heeft een leuk concept in handen. Er is nog geen informatie over een lanceerdatum, noch over de prijzen van de tablet en het docking station.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business