Nieuws

Sony bant jailbreakers PS3

Spellenboer Sony is gestart PlayStation 3-consoles waarop onofficiële software geïnstalleerd staat te bannen van zijn online platform PlayStation Network.

Sony neemt zes maanden nadat de PSJailbreak op de markt verscheen en het hacken van de PlayStation 3 in een stroomversnelling raakte, eindelijk publiekelijk een standpunt in. Op de Amerikaanse PlayStationblog waarschuwen de Japanners dat het gebruik van hacks en cheats de garantie doet vervallen en dat overtreders permanent van het PlayStation Network geweerd worden.

Verbinden niet mogelijk
En die woorden maakt de spelontwikkelaar ook meteen hard. Op verschillende hackersfora melden leden dat ze een foutmelding krijgen zodra ze verbinding met PSN proberen te maken. Het zou hoofdzakelijk gaan om PS3-eigenaars die gebruikmaken van custom firmware en het tooltje F*ckPSN.

Sony verplicht PS3-gebruikers de nieuwste beveiligingsupdates te installeren indien ze nog gebruik willen maken van PSN. Als reactie daarop zoeken de hackers naar omwegen zoals F*ckPSN om toch van de onlinefunctionaliteit gebruik te kunnen maken, terwijl ze met een lagere of aangepaste firmwareversie werken.

Laatste kans
Opvallend is dat Sony sommige hackers een laatste kans geeft. Verschillende PS3-eigenaars ontvangen een mailtje van Sony met de melding dat er onofficiële of gekopieerde software op hun console werd aangetroffen en dat ze die maar beter zo snel mogelijk verwijderen als ze niet verbannen willen worden.

beveiligingdiensteninternetjailbreakjustitienetwerknieuwsplaystation3sonystrategie

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals