Nieuws

Wunderlist 1.0

Vind je het lastig greep te krijgen op alle taken die op je afkomen, maar heb je weinig boodschap aan een geavanceerde taakbeheerder waarvan je het merendeel van de opties toch niet gebruikt? Dan verdient Wunderlist zeker je aandacht.

Wunderlist is namelijk een fraaie en eenvoudig te bedienen tool waarmee je taken kunt toevoegen, bewerken, verwijderen en van enige statusinformatie kunt voorzien. Deze laatste is beperkt tot het markeren met een ‘ster’ en het aangeven of je de taak al dan niet hebt afgewerkt.

[download_file]

Klikken en slepen
Je kunt ook een datum op een taak vastprikken. Elke taak kan je ook in een aparte, zelf te benoemen categorie onderbrengen. Via een eenvoudige versleepbeweging laten taken zich bovendien binnen eenzelfde categorie herordenen of naar een andere categorie verplaatsen.

Wunderlist heeft knoppen waarmee je snel filtert op specifieke taken: zo kan je met één muisklik alleen de taken met een ster opvragen of al afgewerkte taken, of taken die bijvoorbeeld ‘Morgen’ of binnen de ‘Komende 7 dagen’ moeten worden uitgevoerd. Er is ook nog een zoekvenster waarin je naar taken met welbepaalde termen kunt speuren.

Taken kun je ook afdrukken en via e-mail versturen. Interessant is verder de mogelijkheid om taken met anderen te delen. Voorwaarde is dat ook zij Wunderlist hebben geïnstalleerd.

Taken in de wolk
Een andere mogelijkheid is dat je je takenlijst publiceert in de cloud: met één muisklik stuur je die namelijk naar CloudApp en krijgt je lijst automatisch een permanente URL mee, die je vervolgens aan anderen kunt doorgeven. Deze URL verdwijnt automatisch na dertig dagen.

Misschien nog de interessantste functie is de mogelijkheid om je taken met die op andere toestellen te synchroniseren. Het volstaat dat je ook daar Wunderlist installeert en je met hetzelfde account-ID aanmeldt. Dat geldt overigens niet alleen voor Windowstoestellen, maar net zo goed voor Mac en voor iPhone. Een Android-app is in de maak en mogen we binnenkort verwachten.

Toch nog een kanttekening: Wunderlist houdt online een tellertje bij van taken. Inderdaad: bij het aanmaken van een taak wordt er telkens een verbinding met de servers van Wunderlist gelegd . Het is nu de vraag of die informatie uitsluitend voor die teller wordt gebruikt. De privacy-informatie van de makers is daar niet zo duidelijk over.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business