Nieuws

Stereo Photo Maker 4.32

Nog geen 3D-tv? Dan kan je je voorlopig zoet houden met 3D-foto’s. Veel meer dan Stereo Photo Maker heb je er niet voor nodig.

Je eigen 3D-foto’s maken kan met elke digitale camera. Je moet er alleen voor zorgen dat je van eenzelfde beeld, bij voorkeur met een voorgrond- en een achtergrondobject, twee verschillende plaatjes maakt. Als het even kan, vermijd je rood- en cyaangekleurde voorwerpen, althans als je de foto’s met een rood-blauw anaglyphbrilletje gaat bekijken.

[download_file]

Heb je het eerste plaatje voor elkaar (liefst op zo’n drie à vier meter afstand), verschuif dan de camera ongeveer zes centimeter naar rechts of links. Vervolgens haal je beide foto’s in Stereo Photo Maker op. Dat doe je via File, Open Left/Right Images. Daarna klik je op Easy Adjustment. Als het goed is en je hebt je brilletje op, dan verschijnt de foto meteen in 3D.

Verwacht geen perfecte kwaliteit, maar het effect mag er toch best wezen. Desnoods kan je beide foto’s altijd nog wat over elkaar verplaatsen voor een optimaal resultaat.

Ook bestaande plaatjes
Je hoeft de foto’s niet per se met een camera te maken. Met een fotobewerkingstool is het net zo makkelijk bestaande plaatjes een paar centimeter naar rechts of links op te schuiven. De foto bewaar je dan via File, Save Stereo Image.

Stereo Photo Maker kan ook nog met andere 3D-technieken dan anaglyph overweg. Bijvoorbeeld autostereoscopische afbeeldingen met verticale interlacing, IZ3D monitor en liquid crystal shutter (via interlacing of pageflipping). Dat kan wel alleen wanneer je grafische kaart de nodige ondersteuning biedt.

Je kunt het programma verder nog inzetten om fotobestanden in batch te hernoemen, op allerlei manieren te manipuleren en te optimaliseren, naar een ander formaat te converteren enzovoort.

Op de website van de maker krijg je een overzicht van alle mogelijkheden en functies, met tal van uitgewerkte stap-voor-stap-gidsen.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business