Nieuws

Microsoft lanceert ontwikkelkit voor Kinect

Microsoft brengt deze lente een kit uit waarmee je Windowsprogramma’s kunt ontwikkelen voor de Kinectsensor van de Xbox 360.

Het gerucht dat Microsoft, na de komst van openbrondrivers voor Windows, een eigen officiële driver en een software-ontwikkelkit zou lanceren, deed al een tijdje de ronde. Het wordt nu bevestigd.

Basisversie
Op de website van de onderzoekstak van Microsoft geeft de softwaregigant aan deze lente een basisontwikkelkit te lanceren voor amateurprogrammeurs en academici. Een versie waarmee je commerciële software kan ontwerpen volgt later.

[related_article id=”161452″]

De gereedschapskist biedt gebruikers controle over vrijwel elk onderdeel van de Kinectsensor. Die werd ontwikkeld als accessoire voor de Xbox 360-spelconsole. Met de ontwikkelkit van Microsoft kunnen programmeurs binnenkort met hun computer de verschillende sensoren van het toestel uitlezen

Innovatieve toepassingen
Dat is trouwens al een tijdje mogelijk dankzij zelfgeschreven openbrondrivers. Microsoft reageerde aanvankelijk defensief op deze ‘hacks’, maar draaide uiteindelijk bij.

Voorbeelden van de tientallen innovatieve computertoepassingen die de ontwikkelgemeenschap verwezenlijkt heeft, zijn een virtueel toetsenbord en een seksueel getint computerspel waarin je digitale vrouwen kan betasten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business