Nieuws

PhotoWipe 1.20

Dure programma’s voor fotobewerking bevatten vaak allerlei geavanceerde tools om vlekken, ruis en andere ongewenste objecten uit je foto’s te verwijderen. De methode die PhotoWipe hanteert, is verfrissend eenvoudig.

De interface oogt behoorlijk kaal: een paar knoppen en daar moet je het mee stellen. De bediening is al even rechttoe rechtaan. Haal een foto binnen in het programma, kies het meest geschikte teken- of vulgereedschap van de gewenste grootte, en kleur de gewraakte delen zwart. Hoe nauwkeuriger je werkt, hoe meer kans op een degelijk resultaat.

[download_file]

Ben je klaar, dan hoef je alleen nog maar een preview op te vragen. Je kunt kiezen uit quick, medium quality en full quality. Even later krijg je het resultaat te zien. Als het goed is, zijn de zwartgekleurde objecten (min of meer) verdwenen en vervangen door de omringende achtergrondkleuren. Het is echter niet uitgesloten dat je het proces voor sommige delen moet herhalen.

Voor wie zich wil verdiepen in het geheim achter dit wisproces: PhotoWipe gebruikt hiervoor een aangepaste versie van de greystoration image processing-bibliotheek, een openbronalgoritme voor denoising en interpolatie. Overigens is deze techniek inmiddels ook beschikbaar in de vorm van een plug-in voor GIMP.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business