Nieuws

Mobiele telefoons veranderen hersenactiviteit

Mobiele telefoons veranderen onze hersenactiviteit bij het bellen. Maar of het ook schadelijk is, dat weten onderzoekers niet.

Vorsers van de Amerikaanse National Health Institutes hebben ontdekt dat het gebruik van een mobiele telefoon de activiteit in de hersenen verhoogt aan de kant van het hoofd waar de telefoon zich bevindt.

Voor de studie kregen 47 proefpersonen een telefoon aan elke kant van hun hoofd. Soms stond een van de telefoons aan zonder geluid, soms stonden de twee helemaal uit. Na vijftig minuten keken de onderzoekers naar de hersenactiviteit.

[related_article id=”161563″]

Meer activiteit
Uit de analyse blijkt dat de breinregio het dichtst bij de werkende telefoon een stuk actiever is dan wanneer er geen werkende telefoon in de buurt is geweest. Over het hele brein gemeten is er echter geen stijging merkbaar.

De onderzoekers geven wel aan dat ze niet weten of de verhoogde breinactiviteit ook schadelijke effecten heeft. Toch heeft de studie maar weer eens de discussie over de schadelijkheid van elektromagnetische stralingen in mobiele telefoons aangewakkerd.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business