Nieuws

Intel gaat Light Peak onthullen

Intel houdt donderdag een persconferentie waarop het waarschijnlijk zijn Light Peak-technologie zal aankondigen.

Gisteren nodigde Intel de pers uit voor een evenement morgen in San Francisco, en aansluitend voor een demonstratie van het te onthullen product op de Intelcampus in Santa Clara, Californië.

De chipgigant vermeldt niet expliciet wat het gaat aankondigen. Intel zegt dat er een nieuwe technologie, die heel binnenkort op de markt komt, besproken zal worden. CNet heeft vernomen dat het wel degelijk om Light Peak gaat.

[related_article id=”158256″]

Sneller dan USB 3.0
Intel werkt al enkele jaren aan die nieuwe supersnelle verbindingsstandaard, die op termijn alle randapparatuur en accessoires met je computer moet kunnen verbinden. Light Peak 1.0-kabeltjes zullen wel bestaan uit klassieke koperdraden in plaats van glasvezel, zoals Intel aanvankelijke aankondigde.

De keuze voor koper zal de maximale doorvoersnelheid niet beïnvloeden volgens de fabrikant. Die snelheid bedraagt in het begin 10 Gbps in beide richtingen, maar moet later opgeschroefd worden tot maximaal 100 Gbps.

Doet Apple mee?
Toeval of niet, AppleInsider beweert dat Apple op dezelfde dag zijn nieuwe lijn MacBook Pro-laptops zal voorstellen. Eerder deze week berichtte CNet dat Apple een variant van Light Peak in zijn nieuwe MacBook Pro-lijn zal verwerken.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business