Nieuws

Microsoft trekt WP7-update in voor Samsung

Microsoft geeft meer uitleg over het updatedebacle rond Windows Phone 7. Het probleem beperkt zich tot de smartphones van Samsung.

De eerste update voor Windows Phone 7, die Microsoft deze week uitrolde om de procedure te testen en toestellen voor te bereiden op de komst van grotere updates, bleek niet bij iedereen probleemloos te installeren.

Bij bezitters van een Samsungsmartphone met Windows Phone 7, zoals de Omnia 7, bleek de installatie van de update voor sommigen te blijven hangen. Voor een aantal gebruikers resulteerde dit zelfs in een onbruikbaar toestel.

[related_article id=”161452″]

In een reactie aan WinRumors geeft Microsoft aan dat het de software-update voor Samsungsmartphones tijdelijk tegenhoudt tot het euvel gevonden en verholpen is. De woordvoerder beweert ook dat er maar een klein aantal Samsunggebruikers slachtoffer is geworden.

Slechte internetverbinding of onvoldoende schijfruimte
Op de Microsoftblog spreekt men over een slaagkans van 90% bij de WP7-gebruikers die de update al hebben geïnstalleerd. Bij de tien procent probleemgevallen ligt de oorzaak volgens de softwaregigant bij een slechte internetverbinding of onvoldoende schijfruimte op de computer waarmee de update werd uitgevoerd.

Als jij een van die pechvolgens bent waarbij de update voor problemen zorgt, dan kan je volgens Ars Technica het best een harde reset uitproberen: toestel uitschakelen; vervolgens de aan-, camera- en volume lager-toets vijftien seconden inhouden en ten slotte de optie format selecteren.

Brengt dit geen soelaas dan moet je wachten op een oplossing van Microsoft of kun je je toestel terug naar de winkel brengen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business