Nieuws

PS3-hacker krijgt politie over de vloer

De Duitse politie is in opdracht van Sony binnengevallen bij een hacker van de PlayStation 3. Zij heeft zijn hardware in beslag genomen.

De Japanse consolebouwer Sony neemt harde maatregelen tegen de hackers van de PlayStation 3. Zo liet het al de hardware van de Amerikaanse hacker GeoHot in beslag nemen en kon het de rechter zover krijgen om de verspreiding van de belangrijkste beveiligingssleutel van de PlayStation 3 te verbieden. De jongeman wacht nu een lange en dure rechtszaak.

Inbeslagname
De Duitse hacker, die bekend is onder het pseudoniem graf_chokolo, lijkt nu dezelfde lijdensweg te wachten. Op zijn blog meldt hij dat Sony samen met de politie woensdagochtend bij hem binnenviel en zijn computers in beslag heeft genomen.

De man heeft wel nog zijn kennis over het hacken van de PlayStation 3 en de informatie over zijn projecten, waaronder het herstellen van ondersteuning voor Linux, naar verschillende websites kunnen uploaden.

Hij roept zijn collega’s en medestanders nu op om zijn kennis zo veel mogelijk te verspreiden, zodat Sony het niet makkelijk krijgt om die offline te halen. Tegelijkertijd raadt graf_chokolo aan om voorzichtig te zijn.

beveiliginggeohothome-entertainmentjailbreakjustitienieuwsplaystation3ps3sony

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals