Nieuws

Apple lanceert nieuwe MacBook Pro

Naast snellere processors en grafische kaarten krijgt de nieuwe MacBook Pro onder meer een Thunderbolt-aansluiting en een HD-webcam voor Facetime.

Zoals verwacht stelde Apple vandaag zijn nieuwe MacBook Pro-lijn voor. De grootste verandering is de toevoeging van een Thunderbolt-aansluiting. Dat is vanaf nu de officiële naam voor de Light Peak-technologie van Intel, die Apple mee hielp ontwikkelen.

Light Peak wordt Thunderbolt
De nieuwe MacBook Pro’s zijn de eerste computers op de markt die een dergelijke poort aan boord hebben. De Thunderboltconnector heeft dezelfde vorm en afmetingen als die van Apples eigen Mini DisplayPort-standaard en vervangt die laatste ook.

[related_article id=”158256″]

Met de juiste adapter kan je alle randapparatuur met een DisplayPort-, DVI-, HDMI-, VGA-, Firewire-, USB- of ethernetkabeltje op de nieuwe Thunderboltpoort aansluiten. Je kan tot zes toestellen aan elkaar linken op één poort. Op die manier kan je hen simultaan gebruiken. De maximale doorvoersnelheid bedraagt namelijk 10 Gbps in elke richting.

Geen Nvidia meer
Naast Thunderbolt heeft Intel nog een handje in de nieuwe MacBook Pro-serie. Zo gebruikt het instapmodel (de 13-inchversie is verkrijgbaar vanaf 1.149 euro) naast een Core i5 of i7-dualcoreprocessor van de jongste generatie ook de HD Graphics 3000-oplossing van Intel.

Hardware van Nvidia vind je niet meer terug in de MacBook Pro. Voor de versies met een beelddiagonaal van 15 en 17 inch (verkrijgbaar vanaf respectievelijk 1.749 en 2.499 euro) koos Apple voor de Radeon HD-processors van fabrikant AMD. De nieuwe Core i7-processor in deze modellen rekent met maar liefst vier kernen.

Videochatten met iPhone-eigenaars
De webcam van de MacBook Pro-lijn heeft ook een upgrade gekregen. Die filmt voortaan in hoge definitie en je kan er via de FaceTime-software mee videochatten met alle Macgebruikers met een Intelprocessor of met bezitters van een iPhone 4 of iPod Touch van de laatste generatie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business