Nieuws

Telenet ziet omzet verder stijgen

Telecombedrijf Telenet heeft vorig jaar de omzet met 8 procent zien stijgen tot 1.299 miljoen euro. Dat ligt in lijn met de verwachtingen. De bedrijfswinst steeg met 15 procent, maar door tegenvallende intrestkosten zakte de nettowinst met 62 procent tot 89,3 miljoen euro. 

Het bedrijf stelt voor om de aandeelhouders 4,5 euro per aandeel uit te keren. Dat gebeurt wellicht in juli.

In een toelichting na het sluiten van de beurs gisteren zegt algemeen directeur Duco Sickinghe dat het bedrijf voldoende middelen heeft om "te investeren in potentiële waarde toevoegende overnames". Als die overnames er niet komen, schept dat geld ruimte voor het uitkeren van nieuwe vergoedingen aan de aandeelhouders.

[related_article id=”158455″]

Minder klanten analoge tv
Op het vlak van analoge tv verliest Telenet wel klanten. Niet alle klanten die weggaan stappen over naar Telenet Digital TV. Het bedrijf wijt dit aan de stevige concurrentie op de markt.

Telenet zag het voorbije jaar het aantal breedbandgebruikers met 10 procent stijgen tot 1.226.600 abonnees. Voor vaste telefonie is de stijging even groot, bij mobiele telefonie waren er zelfs 54 procent meer gebruikers, wat het totaal op 198.500 gsm-klanten brengt.

In de aanloop naar de publicatie van de cijfers was er op Euronext Brussel weinig animo voor het aandeel Telenet. Het aandeel sloot gisteren 2,18 procent lager. Binnen de Bel20 deed enkel Dexia nog slechter. Dat meldt De Standaard.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business