Nieuws

Facebookfilm stelt teleur bij Oscars

De film over het ontstaan van Facebook was genomineerd voor acht Oscars, maar greep naast de belangrijkste prijzen.

The Social Network heeft de Oscar voor beste film niet gewonnen. Die prijs ging naar het historische drama The King’s Speech. De film won ook al niet in de categorieën voor beste hoofdrol, cinematografie, regie en geluidsmontage.

De drie beeldjes die de film wel binnenhaalde, waren voor de muziek van Trent Reznor en Atticus Ross, beste filmmontage en beste aangepaste script. De film is immers gebaseerd op de bestseller The Accidental Billionaires, een boek dat geïnspireerd werd door herinneringen van rivalen en medeoprichters van Facebook.

Facebookgeschiedenis
The Social Network gaat over een vriendengroep van onhandige computernerds, die op 4 februari 2004 in een studentenkamer op de Harvard-universiteit de website The Facebook op het net brengen. Zes jaar later moet Facebook in aantal bezoekers alleen nog Google voor zich dulden.

Maar diezelfde vrienden snauwen elkaar al snel rond vergadertafels claims en tegenclaims toe, omringd door legers advocaten. Drijvende kracht Zuckerberg van Facebook ontpopt zich als een half autistische, arrogante en achterbakse hork. Een monomaan genie dat totale toewijding eist (zelf maakt hij werkdagen van zestien uur) en vrienden bij het oud vuil zet zodra ze in de weg gaan lopen.

filminternetmark zuckerbergnieuwsoscarsthesocialnetwork

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals