Nieuws

Review: Bulletstorm

Spectaculaire actie gegarandeerd, of je Bulletstorm nu in je eentje, in coöperatieve of in de competitieve online multiplayermodus speelt.

[related_article id=”160734″] Overleven met stijl

Waar Killzone 3 – met succes – de kaart van loodzware ernst speelt, kiest Bulletstorm voor een totaal andere insteek. Deze shooter koppelt het bijna cartooneske, vuilbekkende en moeilijk ernstig te nemen ultrageweld van recente Tarantino- of Stallone-films aan vermakelijke, creatief-sadistische knallerpret. Je mag voor de gelegenheid in de huid kruipen van een arrogante, hilarische schunnigheden spuiende dronkenlap. Samen met een strijdmakker begin je aan een routineus wraakverhaaltje dat je voorbij horden huurlingen en de levensgevaarlijke flora van een tropisch planeet zal leiden. De ondertitel ‘Kill with Skill’ vat het hele feestje perfect samen.

In Bulletstorm draait het niet zozeer om overleven, als wel om dat in stijl te doen. Elke actie wordt gequoteerd. Een vijand neerschieten levert punten op. Schiet hem in zijn hoofd en je krijgt er meer. Trap hem de lucht in, jaag hem in de vlucht een lading lood in zijn edele delen en spiets hem vervolgens op een buitenmaatse cactusdoorn, en zie je score vertienvoudigen. Hoe creatiever je moordcombo, hoe sneller je alsmaar exotischer wapentuig vrijspeelt om je slachtoffers aan een nog waanzinniger einde te helpen. Toch slaagt Bulletstorm erin een lach in plaats van een grimas op je gezicht te houden. Wie hier aanstoot aan neemt, blijft liever ver weg van ‘Tom & Jerry’ of ‘The Roadrunner’. Het is ook hardop lachen met de dialogen, die geheel op eigen kracht de leeftijdssticker op de doos rechtvaardigen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business