Nieuws

Angry IP Scanner 3.0.465 bèta

Je wilt de instellingen van je draadloze toegangspunt, NAS of netwerkprinter checken, maar je hebt geen idee welk IP-adres je het apparaat ooit hebt gegeven. Laat er dan Angry IP Scanner even op los.

Angry IP Scanner is een tool waarmee je binnen een opgegeven IP-bereik snel naar IP-adressen en poorten kunt scannen. Het programma behoeft overigens geen echte installatie, waardoor het zich ook makkelijk onderweg laat inzetten.

[download_file]

Zoek en vind
De onderliggende werking is eenvoudig: het programma pingt naar alle mogelijke hosts binnen het opgegeven bereik, tot tien tegelijk. Wanneer een host reageert, tracht de tool meteen uit te vissen wat bijhorende hostnaam, MAC-adres, open poorten enzovoorts zijn.

Desgewenst weet het programma ook NetBIOS-informatie op te halen, zoals computernaam, ingelogde Windowsgebruiker en aanwezigheid van een webserver. Wil je dergelijke informatie standaard zien verschijnen, dan moet je dat wel eerst even aangeven (via Tools, Fetchers).

Snelheid troef
Dat scanproces gaat behoorlijk snel, reken op gemiddeld een halve seconde per host. Je kunt echter het pingtype evenals het aantal pings en de time-out aanpassen en aangeven of de tool ook ‘dode hosts’ (die dus niet op pings reageren) moet proberen te scannen. Dit laatste kan uiteraard wel het hele proces vertragen. Het is ook mogelijk zelf in te stellen op welke open poorten je precies wil laten controleren.

De scanresultaten kan je opslaan in onder meer txt-, csv- en xml-formaat. Houd er wel rekening mee dat sommige antimalwaretools op de aanwezigheid van Angry IP Scanner kunnen reageren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business