Nieuws

Levering PlayStation 3 aan Europa stopgezet

De Nederlandse douane heeft tienduizenden PlayStation 3-consoles voor de Europese markt in beslag genomen, na een patentklacht van LG.

Een patentoorlog rond blu-raytechnologie die de Aziatische elektronicareuzen Sony en LG met elkaar uitvechten ligt aan de basis van de inbeslagname. De rechter in Den Haag besloot na een klacht van LG dat de levering van PlayStation 3-consoles voor tien dagen opgeschort moet worden.

Verlengen, opschorten of consoles vernietigen
LG kan de importstop nog laten verlengen, waardoor er mogelijk een tekort aan PlayStation 3-consoles ontstaat in de winkels. Sony van zijn kant kan de bevoegde instantie, het Europees patentkantoor, verzoeken om de levering toch weer toe te laten.

De Koreaanse elektronicareus kan de rechter ook verzoeken om de consoles te laten vernietigen, maar het lijkt onwaarschijnlijk dat dit wordt goedgekeurd. Volgens de Britse krant The Guardian hebben de winkels nog voorraden voor twee à drie weken.

De in beslag genomen consoles worden opgeslagen in Nederlandse loodsen, tot duidelijk wordt wat ermee moet gebeuren. De haven van Rotterdam en het vliegveld van Schiphol zijn de belangrijkste invoerpunten voor de PlayStation 3 in Europa.

Schadevergoeding met terugwerkende kracht
Als de rechter oordeelt dat Sony patenten van LG rond het afspelen van blu-rayschijfjes in de PS3 daadwerkelijk heeft geschonden, moeten de Japanners mogelijk een vergoeding betalen voor elke PlayStation 3-console die ze ooit verkocht hebben.

Tussen Sony en LG lopen zeven verschillende complexe patentgeschillen. De Japanners proberen al een tijdje om de invoer van smartphones van LG in de Verenigde Staten te laten verbieden.

 

blu-raybusinessgaminghome-entertainmentlgnieuwsoverheidplaystation3ps3sony

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals